Wood Intelligence

🚀 iX 2023 SR2 is nu beschikbaar 🚀

De nieuwste update voor iX is nú beschikbaar. Deze SR2-update bevat naast de eerdere vernieuwingen van iX 2023 nu nog meer verbeteringen.

Wij staan klaar om u te helpen met het installeren van de update én het uitleggen ervan aan uw medewerkers. Iedere imos iX klant met een actief onderhoudscontract heeft recht op deze laatste update. 

Gedurende de bouwvak werken wij door! Dit is het ideale moment om alle iX PC’s in uw bedrijf bij te werken naar de nieuwe versie, zonder dat uw medewerkers hier last van ondervinden.

Verbeterde functies voor de Flexijet 3D meetsoftware en -hardware

De Flexijet laser maakt het nauwkeurig meten van ruimtes mogelijk. In de SR2-versie profiteert u van aanvullende functies zoals ondersteuning voor het markeren van installatiesymbolen (bijvoorbeeld stopcontacten, water- en gasaansluitingen), het importeren van DWG-bestanden, en een geïntegreerde koppeling met iFurn.

Wist u dat u binnen imos iX sowieso al installatietekeningen kon maken voor electricien, loodgieters of plaatsers? Onze consultants helpen u graag met het inrichten van deze functie. 

Flexijet en imos iX

Passen mijn kastelementen in het plaatmateriaal?

WOOD INTELLIGENCE +

Ons Wood Intelligence + abonnement is ideaal in combinatie met iX 2023. Zo zorgen we ervoor dat we onze bibliotheek en modules continu updaten voor de laatste versies van de software.

Een nieuwe, mooie functie van iX 2023 is bijvoorbeeld de mogelijkheid tot contole van plaatafmeting. Hiermee controleert u of de panelen zoals getekend in uw ontwerp passen in de plaatafmetingen.

Om deze functie te kunnen gebruiken is het van belang dat imos weet wat uw plaatafmetingen zijn. Omdat wij met Wood Intelligence + plaatmateriaal biblotheken maken voor Egger, Unilin, Pfleiderer, Decolegno en vele andere hebben wij dit al voor u gedaan. Download en klaar. 

U bent dus direct klaar om de nieuwe functies te gebruiken. Handig, toch?

Ramen en (BINNEN)deuren als artikelen

In de ruimtefunctie kunnen openingen gevuld worden met parametrische deurmodellen. iX biedt gedetailleerde voorbeelden die het mogelijk maken om uw eigen deur- en raammodellen te ontwerpen, geschikt voor gebruik in de productie.

Wist u dat Wood Intelligence 3 jaar geleden  een student  een stageplaats bood die een deurenconfigurator voor imos iX heeft gebouwd? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen productie klare binnendeuren? Kom in contact en we sturen u graag de video van zijn afstudeerscriptie. 

Weergave muren

iX biedt de mogelijkheid om muren gedeeltelijk te verbergen of juist volledig tot aan het plafond te tonen. Dit kan soms onhandig zijn bij tussenwanden, waarbij de muren de doorkijk belemmeren. Een nuttige nieuwe functie is de mogelijkheid om muren tot een hoogte van 1 meter te tonen.

muren in iX

opdelen van werkbladen

Het werkblad biedt nu mogelijkheden om per hoek aan te geven welk deelnaadprincipe wordt toegepast. Dit is bijzonder nuttig voor postforming werkbladen met een opgehoogde rand of voor keukenwerkbladen die geen rechte lijnen volgen. 

Voor meer duidelijkheid, zie de afbeeldingen hieronder. Na het opdelen van een werkblad in losse delen kan bovendien de verbindingsituatie worden gekozen met bijvoorbeeld een bladverbinder.

LENGTEDELEN

Verstek in plinten en kroonlijsten

Nieuwe optie voor plinten en kroonlijsten:  de mogelijkheid tot het toevoegen van een verstek.

Lengtedelen wisselen

Nadat een plint, kroonlijst, werkblad of lichtlijst is geplaatst kan deze nu ook volledig worden gewisseld voor een ander type. Een mooie toevoeging die het verwijderen van deze lengtedelen overbodig maakt.

Associatieve (gekoppelde) sectiebemating

Ervaart u problemen doordat de maatvoering verspringt na het bijwerken van uw artikelen? Overweeg dan het gebruik van gekoppelde sectiebemating. Met deze functie zal imos, indien nodig, vragen naar de specifieke elementen waaraan de maatvoering moet worden gekoppeld. Bij een eventuele update van de maatvoering, zal deze automatisch worden aangepast.

TEKENINGEN SAMENVOEGEN DOCUMENT MANAGER

De Document Manager biedt nu de mogelijkheid om, in plaats van één tekening per paneel te genereren, tekeningen die identiek zijn samen te voegen. Dit houdt in dat wanneer een paneel dezelfde afmetingen, materialen en bewerkingen heeft, de Document Manager in staat is om één enkele tekening te genereren voor hetzelfde element in plaats van meerdere tekeningen. Dit scheelt tijd en onnodig aangemaakte tekeningen.

iX SCOUT

Voor Scout is het nu mogelijk om kasten (Artikelen) te isoleren binnen de 3D omgeving. Een andere mogelijkheid die de SR2 update voor iXScout je geeft is een Explosie van de kastelementen te laten zien.

ix scout update

Doorlopende nerfrichting : KIES KLIK KLAAR

Vanuit imos makkelijk kunnen bepalen dat de panelen bij elkaar moeten blijven. Bijvoorbeeld bij een doorlopende nerf van fronten. 

Dit is nu handig te selecteren met de nieuwe functie in imos iX 2023. De gegevens kunnen we doorgeven aan uw ARDIS zaagoptimalisatieprogramma. Uw gekozen volgorde van panelen communiceren we één op één door.

Hiervoor moeten we uw zaaglijst export aanpassen dus laat één van onze consultants weten dat u hier interesse in heeft en de fronten gaan nóg makkelijker door uw productie. 

Fronten doorlopend Ardis

MEER WETEN OVER IMOS IX 2023?

Wij leggen u graag uit hoe de functies werken. In bovenstaande twee videos leert u meer over de functies van iX 2023. 

Over Wood Intelligence

Wood Intelligence is dé onafhankelijke expert op het gebied van imos in Nederland en België. Ons team bestaat uit twee ervaren imos experts die advies, support, training en consultancy bieden aan interieurbouwbedrijven die imos iX gebruiken. Daarnaast bieden we ook nieuwe mogelijkheden met onze F5 ordermanager, waarmee u uw productieproces kunt optimaliseren, track&trace kunt implementeren, online verkoop kunt realiseren en zelfs een volwaardig MES (Manufacturing Execution System) kunt integreren.

Uniek is onze – door onszelf ontwikkelde –  Wood Intelligence+ bibliotheek. Dit maakt van elke software-implementatie de kans op succes groter.  Bovendien werkt u met Wood Intelligence+ makkelijker samen met beslag en materiaal leveranciers. 

Ontdek hoe Wood Intelligence ook uw interieurbouwbedrijf kan ondersteunen met geavanceerde softwareoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek via www.woodintelligence.com

 

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Binnenwerk 2024

Toekomstgericht productieplatform is machinemerk onafhankelijk. Elke uitdaging in een productieomgeving

Lees meer