Wood Intelligence

Toekomstgericht productieplatform is machinemerk onafhankelijk.

Elke uitdaging in een productieomgeving wordt aangepakt

Goed nieuws! ARDIS® kondigt de samenwerking aan met Wood Intelligence voor de promotie, verkoop en
ondersteuning van het volledige ARDIS®-platform als gecertificeerd partner in Nederland. Sinds 2019 richt Wood
Intelligence zich op CAD CAM-software voor de interieurbouw. Eigenaren Rowan en Alexander hebben meer dan
16 jaar ervaring in de branche, waaronder met imos iX, Proteus en ARDIS®. Het tweetal heeft bijgedragen aan de
verdere automatisering van vele machines en productiebedrijven in de hout-, plaat- en interieurbouw.

EEN BEKENDE NAAM

ARDIS® is wereldwijd een zeer bekende naam. Het begon ooit als een tool voor uitstekende zaagoptimalisatie maar is inmiddels uitgegroeid tot een geïntegreerd productieplatform met alle tools voor het perfect aansturen van productiemachines én medewerkers.

 

ARDIS®-productaanbod

Het ARDIS®-productaanbod voegt waarde toe doordat het helpt bij het oplossen van hedendaagse uitdagingen in productieomgevingen. “Echte vakmensen worden steeds schaarser,” zegt Rowan. “Mensen gaan met pensioen en de interesse van nieuwkomers in interieurbouw neemt af. Dit benadrukt het belang van kennisborging van de eigen medewerkers in software om concurrerend te blijven.” Alexander illustreert een voorbeeld zoals ze dat al doen met het 3D-tekenprogramma imos iX. “Dit softwareprogramma slaat de principes van een kastconcept op, waardoor niet steeds opnieuw nagedacht hoeft te worden en er een slimme bibliotheek ontstaat met meubelcomponenten.”

 

DYNAMISCH AANSTUREN

Rowan benadrukt verder de waarde van de mogelijkheid tot het dynamisch aansturen van medewerkers op de werkvloer. Waar medewerkers vroeger regelmatig heen en weer liepen van werkplaats naar de werkvoorbereiding, bieden de oplossingen van ARDIS® de mogelijkheid dit proces te digitaliseren, met een tijdswinst van 30% door informatie op het juiste moment beschikbaar te stellen. FLEXIBILITEIT ARDIS® kan zelfs CNC-bestanden genereren vanuit bijna elke CAD-software en maakt het mogelijk om (Nesting) CNCmachines aan te sturen.

 

VOLLEDIG MACHINE-ONAFHANKELIJK

Het voordeel van het gebruik van ARDIS® voor het aansturen van de machines in de werkplaats is de flexibiliteit. Omdat ARDIS® niet alleen de zaagmachines aanstuurt, maar alle productiemachines (zoals CNC boor/frees, nesting, kantenlijmer, enz.), kunnen de beperkingen van individuele machines vaak worden opgevangen door de bestanden voor een andere machine aan te passen. Alexander geeft een voorbeeld van zo’n aanpassing in de praktijk: voorheen moesten medewerkers zelf beoordelen of een kleiner paneel op de CNC of kantenlijmer bewerkt kon worden (vanwege de minimale maatvoering van de machines). Met ARDIS® kan automatisch een extra overmaat worden toegevoegd, waardoor dit probleem tot het verleden behoort.

Ook zijn er oplossingen die rekening houden met productieplanning, uitval van medewerkers of machines, en die adviezen kunnen geven over alternatieve routes in de productie. Of wat dacht u van Track & Trace of het opnieuw maken van beschadigde panelen? Alles met één druk op de knop.

Het toekomstgerichte ARDIS® productieplatform is volledig machinemerk onafhankelijk. Dat laatste – die machine onafhankelijkheid – vindt het bedrijf heel belangrijk. Want hoe weet een klant nu welke machines hij over 10 jaar koopt? Deze software kan dus meegroeien met de klant en is zo optimaal inzetbaar. ARDIS® is in veel gevallen te koppelen aan de in de organisatie al bestaande ERP, CAD, CAM of andere software. Wood Intelligence deelt graag haar kennis.

Neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie van ARDIS® in de praktijk. 

BINNENWERK

Over ARDIS®

ARDIS® is een toonaangevende aanbieder van softwareoplossingen op het gebied van productieautomatisering in de plaat verwerkende houtindustrie. Met een breed scala aan softwareproducten helpt ARDIS® bedrijven om hun productieprocessen te optimaliseren en efficiënter te werken.

Voor meer informatie, bezoek www.ardis.eu

Over Wood Intelligence

Wood Intelligence is dé onafhankelijke expert op het gebied van imos in Nederland en België. Ons team bestaat uit twee ervaren imos experts die advies, support, training en consultancy bieden aan interieurbouwbedrijven die imos iX gebruiken. Daarnaast bieden we ook nieuwe mogelijkheden met onze F5 ordermanager, waarmee u uw productieproces kunt optimaliseren, track&trace kunt implementeren, online verkoop kunt realiseren en zelfs een volwaardig MES (Manufacturing Execution System) kunt integreren.

Uniek is onze – door onszelf ontwikkelde –  imos iX+ Nederlandstalige bibliotheek. Dit maakt van elke software-implementatie de kans op succes groter.  Bovendien werkt u met iX+ makkelijker samen met beslag en materiaal leveranciers. 

Ontdek hoe Wood Intelligence ook uw interieurbouwbedrijf kan ondersteunen met geavanceerde softwareoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek via www.woodintelligence.com

 

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Binnenwerk 2024

Toekomstgericht productieplatform is machinemerk onafhankelijk. Elke uitdaging in een productieomgeving

Lees meer