Wood Intelligence

F5 Ordermanager

Onze unieke softwareoplossing,de F5 Ordermanager, is speciaal ontworpen voor bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie. Het modulaire systeem biedt gebruikers de flexibiliteit om te kiezen welke opties het beste passen bij hun specifieke werkplaats of atelier. 

Met F5 kunnen zowel kleine als grote bedrijven in de interieurbouw, schrijnwerkerij, meubelmakerij en toeleverancier hun plaatmateriaal efficiënt verwerken en zagen. Onze oplossing is geschikt voor bedrijven met of zonder een computergestuurde zaag. Wij hebben de perfecte oplossing voor uw bedrijf!

Speciaal ontworpen voor bedrijven die plaatmateriaal verwerken. Het maakt het samenstellen van productie-orders eenvoudig en efficiënt, met opties voor stuklijsten, plaatmateriaal, ABS-kantenband, fineer, CNC-bewerkingen en meer. Onze software is geen traditioneel ERP-systeem, maar is wel gemakkelijk te synchroniseren met ERP-bedrijfssoftware, financiële administratie of CAD/CAM-tekenpakketten. Ook kan de F5 Ordermanager prima als ‘stand alone’ gebruikt worden. Wij garanderen de efficiëntie en logische productie van orders voor uw bedrijf.

MODULE OVERZICHT

F5 ORDERMANAGER

BASISMODULE

De F5 Ordermanager is een software die speciaal ontworpen is voor interieurbouwers. Het is de basis voor het hele systeem en wordt gebruikt om productieorders aan te maken. Deze orders kunnen worden ingevoerd via stuklijsten of geïmporteerd vanuit externe software. De orders worden gekoppeld aan klanten en gebruikte materialen uit de artikelbibliotheek. Hiermee kan er een realistische calculatie worden gemaakt op basis van de kostprijs van machines en afvalpercentages.

De software biedt ook rapportages aan waarmee de gegevens kunnen worden gedeeld via PDF of het afdrukken van rapporten of labels met QR- of barcodes.

Er is ook een functie voor het verzenden van e-mails naar klanten met de status van de bestelling. F5 is te gebruiken via elke computer met internet aangesloten. De database is veilig opgelagen in de  cloudserver in Europa.

F5 Keuzehulp

Wij bieden professionele ondersteuning bij het selecteren van de juiste module voor de F5 ordermanager, afgestemd op uw productieproces en bestaande software. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

F5 Zaag Optimalisatie

Het optimaliseren van een plaatmateriaal is mogelijk met de F5 Zaag Optimalisatie module. De software zorgt voor zo weinig mogelijk afval en snelste zaagtijden door gebruik van een slim algoritme.

De zaagresultaten kunnen worden aangepast aan specifieke bedrijfsbehoeften, rekening houdend met kantenband of overmaat. Na optimalisatie van de stuklijsten kan een rapportage worden geprint voor gebruik in de werkplaats of het atelier.

F5 ZAAG Postprocessor

De F5 Zaag Postprocessor is een handige tool die uw zaagplannen deelt met uw formaatzaag of opdeelzaag. Dit maakt de optimalisatie van de zaag rechtstreeks toegankelijk op de zaagmachine in de werkplaats of atelier. Het is een aanvulling op de F5 Ordermanager en helpt bij het verbeteren van uw efficientie.

F5 Export & Import Connect

Importeren en exporteren vanuit F5 maakt het gemakkelijk om te koppelen met andere systemen zoals uw boekhoudsoftware, ERP of CAD/CAM tekenprogramma’s (zoals imos). Dankzij deze integratie hoeven productiebedrijven in de interieurbouw geen data meerdere keren in te voeren, wat veel handmatig werk en fouten bespaart. F5 biedt veelzijdige koppelmogelijkheden zoals API’s, databasekoppelingen of CSV tekstbestanden. Onze consultants kunnen u ook helpen bij het instellen of programmeren van een koppeling die nog niet bestaat. Uiteraard is er ook een koppeling voor iX CAD/CAM.

F5 VOORRAAD

Met de F5 voorraad module kan restmateriaal worden hergebruikt in andere orders. Ideaal wanneer er terugkerende materialen zijn in productieorders. 

F5 VESTIGINGEN

Optimaliseer uw prijsberekeningen en calculaties voor meerdere vestigingen of productielocaties met onze module ‘F5 vestigingen’.

Wij zorgen ervoor dat de juiste prijs wordt gecalculeerd voor elke locatie en dat gebruikers worden toegewezen aan het juiste vestigingsadres. Bovendien worden automatisch de juiste productie machines geselecteerd voor elke werkplaats van de gekozen vestiging.

F5 VIEW & PRINT

Module F5 View & Print is een uitbreiding voor interieurbouwers die geen paneelzaag hebben. Met deze software kunt u uw formaatzaag slimmer maken door de zaagvolgorde te visualiseren, zodat u stap voor stap kunt zagen. De software kan ook labels printen en kan bediend worden via een touch-screen of een externe knop. Dit maakt de software gebruiksvriendelijk en efficiënt voor de productie.

F5 MES & WORKFLOWS

Deze MES-module voor F5 is een geweldige aanvulling voor het monitoren van de capaciteit in uw plaatmateriaalproductie. Het automatisch bepalen van de ‘workflow’ van een paneel, zoals gezaagd of bewerkingen op kantenlijmer of CNC, helpt om de best passende productiemethoden te adviseren en knelpunten vooraf te ontdekken. Bovendien biedt F5 Track & Trace voor bewerkte panelen, waarmee live-feedback kan worden verkregen over de locatie van een paneel in de productie en terugkoppeling kan plaatsvinden voor nacalculatie.

F5 ONLINE OpTIMALISATIE vooR TOELEVERANCIER

F5 Online biedt B2B toeleveranciers een internetoplossing voor het efficiënt bestellen van maatwerk meubelpanelen. Met ingebouwde optimalisatie, prijscalculatie en een bestelsysteem, kan de klant direct online een stuklijst bestellen. Speciale maatwerkopties zijn ook beschikbaar via een prijsopvraag en volledig digitale uitwisseling van berichten en offertes. De oplossing kan ook worden gekoppeld aan bestaande ERP software.