Wood Intelligence

imos iX - interio

De imos iX interio zijn een veelzijdig aantal softwareproducten voor de interieurbouw en plaatverwerkende industrie.

Het biedt oplossingen voor het tekenen van projecten in de keukens, meubels op maat, interieurs, retail, horeca en meer. Door zijn modulaire opbouw, kan het gebruikt worden van de ontwerpfase tot en met de productie. Wood Intelligence biedt ondersteuning voor de imos iX interio om u te helpen bij het optimaliseren van uw productieproces. Neem contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen.

imos iX interio

Wood Intelligence uw imos iX partner?

Woodintelligence, een handelsnaam van KijkOpkasten, is een bedrijf gespecialiseerd in productiesoftware voor de interieurbouw. Met meer dan 15 jaar ervaring met het imos iX programma, bieden wij consultancy, training, implementaties en betaalbare ondersteuning aan bedrijven in de industrie. Als imos servicepartner kunnen wij u helpen met elk vraagstuk, ongeacht waar u de software heeft aangekocht. Wij zijn gedreven om uw bedrijf echt verder te helpen en willen graag uw vaste consultancy partner worden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

imos iX CAD

Iedere klant die één van de imos producten gebruikt werkt met iX. Deze CAD software wordt gebruikt om uw maatwerk meubels en interieurs in te tekenen. Aan de software zit een bibliotheek gekoppeld (de database) waarin alle meubelcomponenten zijn opgeslagen. Dit maakt het dat het mogelijk is om razendsnel te werken. De CAD module is gebaseerd op Autodesk’s AutoCAD maar de componenten die imos heeft ontwikkelt maken het verschil. Zo zijn er diverse configurators ingebouwd om uw meubel te configureren. Dit noemt imos de Artikel Designer. Maar ook voor rond werk (zoals ronde balies) heeft imos makkelijke tekenmodus uitgevonden. Zo kunt u met de zogenaamde Object Designer 3D objecten vanuit twee aanzichten opzetten. De software maakt hier automatisch een productie-klaar 3D model van. Dit 3D model is echt van belang. U wilt natuurlijk dat als u een tekening heeft gemaakt dat deze makkelijk te produceren is. Omdat alle bewerkingen reeds in het model zijn aangebracht – en ja – deze zijn natuurlijk makkelijk aan te passen aan uw behoefte, kan de software dit automatisch omzetten in een CNC-programma voor als u een CNC-machine heeft. Meer hierover leest u in de imos iX CAM.

Automatisch tekenen en bematen

Nadat het 3D model of het ontwerp is gemaakt is het natuurlijk prettig dat ook de nodige werktekeningen kunnen worden gedeeld met de klant of in later stadium uw monteurs. Deze tekeningen kunnen we – afhankelijk van uw wensen – automatisch genereren. Dit maakt het dat u een volwaardige werktekening in minuten op papier heeft. Aanvullende documenten kunnen er bovendien voor zorgen dat u de informatiestromen binnen uw bedrijf (digitaal) kan afhandelen en inzichtelijk kunt maken. 

iFurn het platform voor de meubelindustrie

Het CAD programma koppelt met iFurn. Dit is een cloud-platform waarbij leveranciers van verbinderbeslag of materialen hun data ter berschikking kunnen stellen aan de klant. Het tekenen van het juiste scharnier is natuurlijk niet alleen van belang voor een goed boorprogramma maar zorgt er ook voor dat bestellingen van verbinderbeslag met de juiste artikelnummers kan plaatsvinden. Met iFurn krijgt de imos tekenaar beschikking over Blum, Grass, Hettich, Egger, Kersenbohmer en nog veel meer. 

Een slimme iX database, van essentieel belang

Een van de grote krachten is de eerder genoemde database. Wood Intelligence heeft als bedrijf geïnvesteerd in een complete Nederlandstalige database. Dit om ervoor te zorgen dat u niet maanden een database vanaf het begin hoeft op te bouwen. Maar ook als u al bestaande klant bent kunnen wij u waarschijnlijk wel helpen met onze expertise en u adviseren welke modules uw werk zullen versnellen. Ook gebruik maken van de Nederlandstalige database? Bekijk ons unieke iX+ aanbod.

Klantspecifiek aan te passen

Ondanks de mooie woorden voor het hebben van een goede bibliotheek of database kan het natuurlijk voorkomen dat uw kast of meubelprincipe anders is. Dat komen we ook wel tegen. Bedrijven selecteren imos iX omdat het één van de meest veelzijdige paketten is. In imos hoeft u zich namelijk niet aan te passen aan voorgeprogrammeerde opties van bijvoorbeeld een rugwand. In imos ontwerpt u, en slaat u dit op in de database, hoe ú wenst hoe het principe gemaakt dient te worden.

Automatisch tekenen en bematen

Nadat het 3D model of het ontwerp is gemaakt is het natuurlijk prettig dat ook de nodige werktekeningen kunnen worden gedeeld met de klant of in later stadium uw monteurs. Deze tekeningen kunnen we – afhankelijk van uw wensen – automatisch genereren. Dit maakt het dat u een volwaardige werktekening in minuten op papier heeft. Aanvullende documenten kunnen er bovendien voor zorgen dat u de informatiestromen binnen uw bedrijf (digitaal) kan afhandelen en inzichtelijk kunt maken. 

imos iX CAM

De CAM module vertaald het getekende 3D model naar een passend CNC programma. Voor de meeste CNC-machines in de markt heeft imos iX een zogenaamde postprocessor beschikbaar. Een postprocessor maakt de vertaling van uw tekening naar een programma dat rechtstreeks geopend kan worden op uw CNC-machine. WoodIntelligence kan de implementatie en training van uw medewerkers natuurlijk uitvoeren. Inmiddels kunnen wij zeggen dat wij meer dan 100 computergestuurde machines hebben aangestuurd.  Veelvoorkomende machines in onze markt zijn Biesse, Homag, SCM, Holzher, Masterwood, IMA, etc. Vraag na of wij ook voor uw machine iets kunnen betekenen.
Een van de producten die wij ook leveren is een E-learning met video’s voor deze CAM module.

iX Plan : verkopen in uw showroom

Deze module wordt meestal gebruikt bij klanten die in een eigen showroom kasten op maat, garderobekasten, keukens of badkamerkasten verkopen. Het uiterlijk van de software bevat maar enkele knoppen zodat het overzichtelijk werkt. Na het uitwerken van het ontwerp kan een offerte worden afgedrukt.  iX plan werkt door middel van het tekenen van muren, plafonds en vloeren waarin u de meubels plaatst. De meubels worden niet zoals in iX CAD getekend en aangepast maar juist door vraagstellingen geconfigureerd. Dit laatst is uniek en een groot voordeel voor iemand die niet precies weet hoe het meubel geproduceerd moet worden. Een voorbeeld. Stel u wenst een keukenkast te verkopen van 900 mm breed. Deze maat is normaal gesproken te breed voor een enkele deur. In de configurator krijgt de verkoper wel de optie om de kast in breedte aan te passen, maar de software doet wel gelijk een voorstel wat betreft de deur. Zo zorgt iX plan ervoor dat er alleen maar meubels geconfigureerd kunnen worden die aan uw specifieke (productie) wensen voldoen. Maatwerk maar toch een kloppend product omdat de data – letterlijk – hetzelfde is als bij imos iX CAD. Een ontwerp in imos iX Plan is dus altijd te openen in imos iX CAD. U hoeft uw verkooptekening dus niet opnieuw te maken.

De iX Plan configurator wordt altijd op maat geprogrammeerd. Wij hebben klanten die dit zelf doen na een training  van 2 dagen. Maar er zijn ook voorbeelden waarbij Wood intelligence de catalogus met opties heeft gemaakt. Wij komen graag in contact als dit uw bedrijf verder kan helpen!

Online maatmeubels configureren en verkopen

Een andere optie is de online kastenconfigurators die imos toepasselijk MyDesign heeft genoemd. Op de internetwebsite met imos iX kastenconfigurator geeft u uw klant de mogelijkheid om een kast op maat te ontwerpen, te bestellen en te betalen. Dit systeem is gekoppeld aan een webshop zoals u dat kent van Bol.com. Het is gemaakt voor consumenten, dus als u de juiste vragen bedenkt  (en wij weten bij Wood Intelligence hoe dit moet) kunt u vanaf dat moment online meubels verkopen.

Het voordeel is gelijk aan dat van iedere webshop. De klant heeft al betaald voordat u de zaag in het plaatmateriaal heeft gezet. Verder geeft u de klant natuurlijk een ultiem beeld van het meubel wat zij aan het ontwerpen is. Het mooie aan deze technologie is dat het 3D model van imos iX CAD ook weer het uitgangspunt is voor MyDesign. Dus eenmaal ontworpen door de klant is het 3D model direct te downloaden en daarna te produceren alsof het uw eigen tekening is.

 

Online: NET

Dan hebben we nog één module beschikbaar en die is dan weer meer ontwikkeld voor uw externe dealer. Met imos iX NET geeft u – op een afgeschermde site – opties om ruimtes te tekenen, kasten te plaatsen en deze ook samen te voegen. Deze website werkt met een afgeschermde login voor uw dealers waarmee u wilt samenwerken. U kunt hierbij zelfs verschillende condities opgeven (zoals kortingspercentages die verschillend kunnen zijn). De roomplanner zorgt er bovendien voor dat u razendsnel mooie afbeeldingen genereerd van de totale opstelling.