WoodIntelligence

F5

F5 is een unieke software-oplossing voor interieurbouw en meubelindustrie voor het verwerken en zagen van plaatmateriaal op maat. Het modulaire systeem geeft mogelijkheden om zelf te kunnen kiezen welke opties er voor uw werkplaats of atelier benodigd zijn. 

Wij bieden een softwareoplossing voor kleine tot grote bedrijven werkend in interieurbouw, schrijnwerkerij, meubelmakerij en toeleverancier. Of u nu een computergestuurde zaag heeft of niet. Wij hebben de oplossing!

Bedrijven die plaatmateriaal verwerken hebben één ding gemeen. Orders moeten op maat worden geproduceerd op efficiënte en logische wijze. In de F5 ordermanager stelt u met gemak een productie-order samen. Denk hierbij aan stuklijsten, plaatmateriaal, ABS-kantenband, fineer, CNC-bewerkingen en dergelijke.

De F5 Ordermanager is bewust geen ERP systeem. We hebben ervoor gezorgd dat gegevens en orders makkelijk gesynchroniseerd kunnen worden met ERP bedrijfssoftware,  financiële administratie of bijvoorbeeld uw CAD/CAM tekenpakket. Maar natuurlijk is F5 ook ‘stand alone’ prima te gebruiken.

MODULE OVERZICHT

F5 ORDERMANAGER

BASISMODULE

De F5 Ordermanager is de basissoftware voor het hele systeem. Hier worden de productieorders aangemaakt.

Het aanmaken van een nieuwe productieorder kan door het ingeven van stuklijsten of als import* vanuit externe (CAD/CAM) software. 

Een order wordt gekoppeld aan de klant. Net als te gebruiken materialen om te produceren uit de artikelbibliotheek. Er kan gemakkelijk een realistische calculatie worden gemaakt. Uiteraard gebaseerd op de kostprijs van  (zaag/CNC) machines die worden gebruikt in de werkplaats of het atelier. Ook kan het afvalpercentage en of een toeslag worden toegekend.

Artikelen voor materialen en beslag kunnen worden opgeslagen in de bibliotheek. Deze bibliotheek is toegespitst op de interieurbouwer die plaatmateriaal en meubelbeslag verwerkt.

De software beschikt verder over rapportages waardoor de vastgelegde gegevens via PDF of afdruk in de productie kunnen worden gedeeld. Naar wens kunnen deze documenten tevens worden voorzien van QR- of barcodes.

Productie labels worden op een vergelijkbare manier gemaakt, dit geeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment data inzichtelijk te krijgen op van de te produceren panelen.

Een andere functie van F5 Order Manager is het verzenden van e-mail naar klanten betreffende de status en/of wijziging van de bestelling. Zo kan de klant op de hoogte worden gehouden wanneer de order is vrijgegeven voor productie of klaar is voor afhalen.

De F5 Ordermanager geeft realtime overzicht in de productie.

F5 is te gebruiken via iedere computer met internet. Dit omdat de data veilig zit opgeslagen in de Cloud in Europa.

* F5 import/export Connect benodigd. 

F5 Keuzehulp

F5 Zaag Optimalisatie

De F5 optimalisatie zorgt voor een efficiënt zaagplan uit het gekozen plaatmateriaal. Het slimme algoritme doet een voorstel hoe de platen zo efficiënt mogelijk kunnen worden gezaagd met zo weinig mogelijk afval en/of de snelste zaagtijden.

Uiteraard kan er rekening worden gehouden met kantenband of overmaat. De parameters zijn aan te passen aan specifieke bedrijfswensen. Na het optimaliseren van uw stuklijsten kan een rapportage worden geprint om te delen met de werkplaats of het atelier.

F5 ZAAG Postprocessor

Naast de F5 optimalisatie is de module F5 Zaag Postprocessor een mooie aanvulling op de F5 Ordermanager. Met deze postprocessor worden namelijk uw zaagplannen gedeeld met uw formaatzaag of opdeelzaag. Hierdoor kan de zaag optimalisatie rechtstreeks worden geopend op de zaagmachine in de werkplaats of atelier.

F5 Export & Import Connect

F5 sluit naadloos aan op andere software die wordt gebruikt in de interieurbouw en plaatverwerking. Denk hierbij aan uw boekhoudsysteem, ERP of CAD/CAM tekenprogramma (zoals bijvoorbeeld imos).

Doordat F5 inzet op koppeling hoeven productiebedrijven in de interieurbouw niet alle data meerdere keren in te voeren. Dit scheelt uiteraard veel handmatig werk en fouten.

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Koppelen kan met zogenaamde API’s, databasekoppelingen of CSV tekstbestanden. Mocht een koppeling nog niet bestaan, dan kunnen onze consultants u helpen de koppeling in te richten of te programmeren.

F5 VOORRAAD

Met de F5 voorraad module kan restmateriaal worden hergebruikt in andere orders. Ideaal wanneer er terugkerende materialen zijn in productieorders. 

F5 VESTIGINGEN

Heeft uw productie bedrijf meer vestigingen of produceert u op meerdere locaties? Dan kan deze module ervoor zorgen dat er altijd met de juiste prijs wordt gecalculeerd. Door gebruikers toe te kennen aan het juiste vestigingsadres worden bovendien automatisch de juiste productie machines geselecteerd behorend bij de werkplaats van die vestiging. 

F5 VIEW & PRINT

Deze uitbreiding op de F5 ordermanager is een ideale toepassing wanneer er een formaatzaag in de productie wordt gebruikt zonder postprocessor.

Bijvoorbeeld bij de kleinere interieurbouwer die geen paneelzaag heeft. Met deze software maken we uw formaatzaag slim! In het scherm kunt u de zaagoptimalisatie zien van het gekozen plaatmateriaal. Het scherm toont u de volgorde van zagen en visualiseert dit zo dat u dit stap voor stap kunt zagen. Indien gewenst kan de software ook een label printen op het moment dat het stuk gezaagd is. Als u de software koppelt aan een touch-screen kan deze met de vinger worden bediend. Maar ook koppelingen met een externe knop zijn mogelijk.

F5 MES & WORKFLOWS

Wanneer het belangrijk is om de capaciteit in uw plaatmateriaal productie te monitoren dan is deze MES module voor F5 een mooie aanvulling.

MES staat voor Manufacturing Execution System. Met deze oplossing wordt de ‘workflow’ van een paneel automatisch bepaald. Zo weet de software  of het paneel alleen moeten gezaagd of ook bewerkingen op kantenlijmer of CNC dient te krijgen. 

Door te calculeren met normen worden bovendien tijden berekend en kan hiermee de software  advies geven voor de best passende productie methode en knelpunten vooraf ontdekken. 

F5 levert ook Track & Trace voor de bewerkte panelen. Bij elke machine kunt u per paneel of per order het item scannen. Hiermee ontstaat live-feedback waar een paneel zich in de productie bevindt.  Ook vind zo terugkoppeling plaats voor de nacalculatie. Door te scannen weet de software immers of de gecalculeerde tijd overeenkomt met de werkelijke tijd. 

F5 ONLINE OpTIMALISATIE vooR TOELEVERANCIER

F5 Online optimalisatie voor B2B is hét product voor de toeleverancier.  Met deze internetoplossing kan uw klant direct online een stuklijst bij uw bedrijf bestellen. Door ingebouwde optimalisatie, prijscalculatie, bestelsysteem en dergelijke kan maatwerk meubelpanelen worden besteld. Het enige wat u daarna hoeft te doen is het product te produceren. Ideaal voor als u productie capaciteit overheeft.

Speciaal maatwerk kan eventueel ook worden geboden via deze internet module. In dit geval kan de prijsopvraag worden gedaan. Volledig digitaal kunnen berichten worden uitgewisseld en kan een offerte worden aangevraagd.

Uiteraard kan de F5 Online optimalisatie voor de toeleverancier ook worden gekoppeld aan uw bestaande ERP software.

Deze website maakt gebruik van cookies.