Wood Intelligence

Logo Biesse

BIESSE iX

Ontdek de wereld van Biesse iX. In samenwerking met De Groot Houtbewerkingsmachines brengt Biesse iX by imos iX op de markt. 

Met de geavanceerde imos iX software kunt u moeiteloos meubels en interieurs op maat ontwerpen. Dankzij de naadloze integratie tussen imos iX, uw Selco zaagmachine(s) en de Biesse CNC machine, kunt u efficiënter werken dan ooit tevoren.

iX wordt ondersteund door Wood Intelligence. 

imos logo

BIESSE iX 3D ontwerp tot productie

Met imos iX kunt u in 3D-meubels en interieurs ontwerpen. Dankzij geavanceerde koppeling met CNC- zaag en freesmachines, kunt u uw ontwerpen moeiteloos vertalen naar uw productie.

Ook om meubels te verkopen kunt u gebruik maken van imos iX. Zo is er iX Plan om uw keukens, badkamermeubels en maatwerk kledingkasten te presenteren in showrooms en kunt u profiteren van de online verkoopmogelijkheden met een online configurator. Wij kunnen zelfs uw bestaande website/webshop voorzien van de imos iX configurator. 

Door de uitgebreide ontwerpopties van imos iX wordt uw productieproces aanzienlijk efficiënter. We kunnen uw productie machines invoeren in de software, en deze een voorstel laten schrijven voor de meest optimale manier van werken. 

Wood Intelligence staat voor u klaar om u te ondersteunen bij de implementatie, training, advies en consultancy van imos iX. 

Wij ontwikkelen speciaal voor imos een Nederlandstalige database die u alleen bij ons kunt kopen. Deze database, iX+ genaamd, zorgt ervoor dat u snel met imos aan de slag kunt. Deze bibliotheek met kasten en verbinderbeslag is alleen bij Wood Intelligence te koop.

Wij maken bovendien regelmatig video’s om onze klanten te ondersteunen. 

Als gecertificeerde imos-ondersteuningspartner staan wij paraat om u te assisteren bij al uw imos-gerelateerde behoeften zoals support, installatie en training en advies.

BIESSE iX WERKT SAMEN MET

B_SOLID Biesse iX

B_SOLID

B_SOLID is een 3D CAD CAM-softwareprogramma waarin uw boor, frees en zaag gereedschappen aan uw bewerkingen worden gekoppeld. imos iX communiceert rechtstreeks met B_SOLID om de resultaten van imos iX CAM in B_SOLID te kunnen bekijken. 

 • Simulatie van bewerkingen om het werkstuk voorafgaand aan de productie te visualiseren en begeleiding te bieden tijdens de planningsfase.
 • Virtueel prototypen van het werkstuk om botsingen te voorkomen en optimale machine-uitrusting te waarborgen.
 • Simulatie van de bewerkingsbewerking met berekening van de uitvoeringstijd.
B_NEST Biesse iX

B_NEST

B_NEST is de B_SUITE plug-in specifiek voor nesting (het indelen en losfrezen van onderdelen in een plaatmateriaal). 

Het stelt u in staat om uw nesting projecten op een eenvoudige manier te organiseren, waardoor het materiaalafval en de bewerkingstijden worden verminderd.

 • Optimalisatie
 • Beheer van artikelen, platen en labels.
 • Integratie met bedrijfssoftware.
B_OP Biesse Optimizer

B_OPTI

B_OPTI is de software zaagoptimalisatie, volledig ontwikkeld door Biesse. Op basis van de lijst van te produceren onderdelen en de beschikbare panelen kan het de beste oplossing berekenen om materiaalverbruik, zaagtijden en productiekosten te minimaliseren.

 • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface.
 • Uitstekende betrouwbaarheid van de berekeningsalgoritmen voor productiebatches in kleine en grote bedrijven.
 • Automatische import van de snijlijst gegenereerd door de software voor het ontwerpen van meubelstukken en/of ERP-beheersystemen.

BIESSE IX ONTWERP NAAR PRODUCTIE

ZAGEN

Keukens, WANDKASTEN, BADKAMER MEUBILAIR

imos iX is geschikt voor het ontwerpen van maatwerk keukens, wand en kledingkasten en badkamer meubilair. Vanuit onze uitgebreide iX+ bibliotheek selecteert u de meubels die u moet gebruiken voor het project en past de maten aan. 

Via variabelen zijn deze kasten volledig flexibel te configureren. Na het afronden van de opstelling zijn stuklijsten voor materialen en raaplijsten voor meubelbeslag te printen. 

De CNC programma’s kunnen worden ingelezen in één of meerdere Biesse software producten. In deze video zagen we de panelen en frezen we deze via B_SOLID. 

NESTEN

MAATWERK INTERIEURS, BALIES, RONDWERK

imos iX stelt u in staat om ook rondwerk perfect te engineeren en te produceren. Gebruik makend van de designers ontwerpt u snel een ronde balie of bank. Vanuit de tekening maakt u gebruik van de ingebouwde rapporten om verbinderbeslag en materialen te kunnen bestellen. 

De schenkels kunt u natuurlijk perfect op een Nesting machine in B_NEST uitfrezen. 

Tekening opmaak, automatische rapportages en dergelijke zijn mogelijk om te delen met uw klant.  In de video ziet u in ca. 10 minuten tijd de globale mogelijkheden van Biesse iX in samenwerking met een Biesse Nesting machine. De nestingplannen zijn ingelezen vanuit iX naar B_NEST.

iX IMPLEMENTATIE CALCULATOR

Bereken hier het aantal dagen voor nesten of  zagen.

BIESSE IX WORDT GELEVERD MET IX+

Met iX+ van WoodIntelligence hebt u toegang tot een uitgebreide imos iX+ database en e-learning voor een vast maandelijks bedrag. Dit maandabonnement is door Wood Intelligence speciaal ontworpen voor de interieurbouwmarkt in Nederland en België en zorgt ervoor dat uw bibliotheek voortdurend wordt vernieuwd.

Dit is de oplossing voor elke imos tekenaar die bij wil blijven en wil profiteren van nieuw verbinderbeslag. 

Dankzij voortdurende ontwikkeling profiteert u van nieuwe importmogelijkheden voor meubelbeslag, zoals Quooker, Blum-lades, greeploze en handgrepen, materialen van verschillende leveranciers en nog veel meer. Bovendien profiteert u van extra voordelen op onze online consultancytarieven.

 • Gebruik van alle beschikbare imos iX import modules + gratis updates
 • Gebruik van Nederlandstalige, speciaal door WoodIntelligence gevulde, en voor de Belgische/Nederlandse markt ontwikkelde, imos iX database.
 • E-learning
 • 5% korting op online consultancy-tarieven.
imos iX+ Cleaf
imos iX+ RAL
imos iX+ NCS kleuren
imos iX+ Unilin
imos iX+ quooker
imos iX+ Kessebohmer
imos iX+ FixChip
imos iX+ Blum